HANKINTAOPAS

Tässä kaikkein yksinkertaisin ohje, jolla  selviää hyvin pitkälle:

OSTA OIKEA PERÄVAUNU

Mikä on oikea perävaunu? Tietysti se, joka parhaiten täyttää ne vaatimukset jotka sille asetetaan. Näitä vaatimuksia ovat kantavuus, lavakoko ja muutamat muut omisnaisuudet. Asiasta tarkemmin jäljempänä.

______

HALPA JA HYVÄ?

Perävaunu voi olla halpa ja hyvä, tai kallis ja huono, tai mitä tahansa tältä väliltä. Hinnan merkitys on perävaunun pitkästä käyttöiästä johtuen kuitenkin jokseenkin vähäinen. .

Kannattaa siis maksaa se tonni enemmän, jos sillä saa parhaiten omiin tarkoituksiinsa sopivan perävaunun. Eikä 2000 euron hintaerokaan ole merkittävä, jos saa mitä tarvitsee.

Mittanauha ja nöyrä kurkistus perävaunun alle voivat nekin kertoa paljon hintaeroista. Nopeasti katsoen kun kaikki lavettimallin perävaunut näyttävät lähes identtisiltä. Suurimmat erot ovatkin lavan alla, siellä minne katse ei hevillä löydä.

Niinkin ikävästi on käynyt, että kun pelkkä hinta on ratkaissut  niin ostajalta on unohtunut olennainen. Eräässä tapauksessa tuloksena oli hankinta, jossa kantavuuden piti olla 2000 kiloa, mutta loppujen lopuksi se olikin kokonaismassa.

Mutta olihan hinta 1500 euroa edullisempi kuin siinä vaunussa, jossa kantavuus olisi riittänyt.

Hinnoista ei tämän enempää.

________

MYYJÄ

On luotettavia ja vähemmän luotettavia perävaunujen myyjiä.

Asiallinen myyjä keroo kaiken mahdollisen omasta tuotteestaan. Epäluotettava myyjä keroo pelottavia tarinoita muista merkeistä ja siksi valehtelee myös omasta tuotteestaan.

Myyjistä ei tämän enempää.

_______

PITUUS

 Me suomalaiset ostamme yleensä liian lyhytlavaisen perävaunun. Laskemme, että kyllä kolmen metrin lavalla kuusimetristä tavaraa kuljettaa. 

Perävaunu on kuitenkin 99,9 % varmuudella keskiakselivaunu, joten ylitykset ovat sille myrkkyä. On kaikilla tavoilla järkevää hankkia perävaunu, jonka lavan sisälle kuljetettava materiaali mahtuu niin pituus- kuin leveyssuunnassakin.

_______

KANTAVUUS

Kantavuudessa on hyvä olla pelivaraa, sillä maksimikuormilla kaikkien perävaunujen veto-ominaisuudet heikkenevät, toisissa vähemmän, toisissa enemmän. Kahden tonnin kuormalle on hyvä olla vaunu, jossa kantavuutta on vähintään 2200 - 2400 kg.

________

RAKENNE

Kun puhutaan työkärryistä niin oikeastaan vain yksi rakenne on järkevä; se on täsmälleen sama kuin kuorma-autoissa. Siis pitkittäiset Z-tai C-runkopalkit ja niiden päällä U- tai C-palkit poikittain kannattamasssa lavaa. Jos joku muu ratkaisu olisi kestävämpi niin sitä käytettäisiin kuorma-autoissa. Rakenne on sekä kiertojoustava että kiertojäykkä, ihanteellisesti molempia.

Erityisesti keskiakselivaunuissa ns. ylitaitettu Z-runkopalkki tarjoaa parhaan rakenteen ja juuri oikean vääntöjäykkyyden yhdistettynä vääntöjoustavuuteen.

Ammattikäyttöön tarkoitetut perävaunut on koottu pulttiliitoksin. Näin kaikki osat ovat vaihdettavia. Pulttiliitokset mahdollistavat erilaisten teräspaksuuksien ja muotojen liittämisen toisiinsa parhaalla tavalla.

Hitsattuun rakenteeseen on hyvin vaikea lisätä mitään jälkikäteen. Pulttiliitokset taas mahdollistavat esimerkiksi lavan poikkipalkkien määrän valitsemisen jo tilausvaiheessa ja niiden lisäämisen myöhemmin erittäin helposti ja nopeasti. Tämä voi olla tarpeen vaunun käyttötarkoituksen muuttuessa.

__________

AKSELIT

Tunnetuimmat akselistovalmistajat ova AL-KO ja Knott. AL-KOn akselistossa on edistyksellisempi jousitus, mutta molemmilla tulee mainiosti toimeen ja molemmilla on omat etunsa. Akselien lukumäärällä on sitten jo suurempi merkitys, myös jousituksen kannalta.

O2 luokan perävaunu voi olla jopa 3,5-tonnisena yksiakselinen, kaksiakselinen, kolmeakselinen tai neljäkselinen. Yksiakselisina niitä ei juurikaan  Suomeen ole tuotu, vaan suurin osa vaunuista on kaksiakselisia.

Vaunu käyttäytyy 3-akselisena usein paremmin kun 2-akselisena, tietyin rajoituksin. Merkittävin hyöty 3-akselisuudessa 2-akselisuuten verrattuna on herkempi jousitus, joten pyöräkohtainen erillisjousitus toimii  3-akselisessa tehokkaammin kuin kaksiakselisessa.

Useammalle pyörälle jakautuvasta pintapaineesta johtuen 3-akselinen perävaunu saattaa olla jopa herkempi kääntymään kuin 2-akselinen.

On kuitenkin muistettava, että mitä enemmän vaunussa on akseleita niin sitä suurempi on sen omamassa, ja sitä alhaisempi on sen kantavuus vaikka teoreettinen kantavuus kasvaisikin.

Jäykemmillä akseleilla perävaunuun voidaan akselien ja renkaiden puolesta saada helposti yli 5 tonnin kokonaismassa, kunhan muistetaan että laki sallii max. 3500 kg kokonaismassan. Tästä syystä tyyppikilpeen akselimassoiksi  merkitään aina ne arvot, jotka saadaan jakamalla vaunun suurin sallittu kokonaismassa (esim 2700 tai 3500 kg) akselien lukumäärällä. Näin, vaikka akselit olisivat 10 tonnin akseleita.