KYTKENTÄMASSA

Kytkentämassa kertoo kuinka paljon vetokoukkuun kytketty perävaunu saa kuormineen enintään painaa.

Nyt on syytä muistaa ajokorttiluokat!

Jos kuljettajalla on BE, C1E, tai CE ajokortti saa perävaunun tekninen suurin sallittu kokonaismassa olla vetoauton kytkentämassasta riippumatta  vaikka 3500 kg (O2 luokka), mutta todellisen painon on pysyttävä kytkentämassan rajoissa.

Entä mikä on todellinen paino kytkentämassasta puhuttaessa?

Todellinen paino on perävaunun omamassa + kuorman paino, mikä tarkoittaa akselin/akseleiden kohdalla punnittua pystysuorasti maahan kohdistuvaa painoa.

Esimerkki:

Vetoauton kytkentämassa on 1600 kg, perävaunun omamassa on 760 kg ja perävaunun kokonaismassa on 3500 kg. Perävaunun teoreettinen kantavuus on 2740 kg. Jotta pysytään kytkentämassan rajoissa voidaan perävaunuun lastata enintään  840 kg kuorma.

Perävaunun omamassa + kuorman paino = kytkentämassa.

Esimerkkitapauksessa teknisestä kantavuudesta jää hyödyntämättä 1900 kg.

HUOMAUTUS!

Yleisen harhakäsityksen mukaan millä tahansa henkilöautolla saa vetää täyteen kuormattua jarrutonta perävaunua. Todellisuudessa harvassa henkilöautossa jarruttoman perävaunun kytkentämassa on täydet 750 kg.

On myös monia nelivetoisia maastureita ja lava-autoja (Pick Up), joissa jarrullisen perävaunun kytkentämassa liikkuu välilllä 1800 - 3000 kg, mutta jarruttoman kytkentämassa välillä 400 - 750 kg.

JARRULLINEN ENINTÄÄN 750 kg KOKONAISMASSAINEN PERÄVAUNU ON KATSASTUSVAPAA!

Henkilö- ja pakettiautojen kytkentämassat näkee ajoneuvon rekisteriotteesta. Kuten olen jo muualla pariin otteeseen maininnut on Suomessa siirrytty sähköisiiin rekisteröinteihin, joten autoissa ei välttämättä ole paperista rekisteriotetta. Sellaisen kuitenkin saa vaikkapa katsastuskonttorilta.